ilat - it's lonely at the top: ondernemerscoaching
iLaT; it's Lovely at the Top; facilitator & sparringpartner voor ondernemers

De waan van de dag

Vertrouw nooit een naakte melkboer
voeg iLat aan je LinkedIn account toevoeg iLat aan je Twitter account toe
iLat is lid van IAFLid van IAF (International Association of Facilitators)
Filosofie en uitgangspunten > De waan van de dag

Het is goed te weten dat de toeschouwers het spel beter kunnen overzien dan de spelers.


Meer wijsheden »

Aanmelden "Denkstof"
Wat is Denkstof?

Denkstof levert stof tot nadenken. Deze column wordt per e-mail en twitter verspreid en bestaat uit korte essays, observaties en overpeinzingen.
   
   

Laatste tweets

Veel mensen nemen niet de tijd om eens van een afstandje naar hun bedrijf en de daarbij spelende kwesties te kijken. Terwijl die investering in tijd en energie zich vaak snel terugverdient. Zoals die houthakker die zoveel bomen moest omhakken dat hij geen tijd had om zijn bijl te slijpen. Die bijl werd steeds botter waardoor hij nog langer moest doorwerken om zijn doel te bereiken en dus nog minder tijd overhield om iets aan die botte bijl te doen, die almaar botter werd, waardoor ..… enzovoort.
Neem de tijd om na te denken, want één goed idee kan meer opleveren dan jarenlang hard werken. In die zin is rust een onderschatte economische activiteit.


Problemen oplossen

Een probleem is lastig op te lossen als je blijft denken vanuit dezelfde kaders als waaruit het is ontstaan. Je kunt nu eenmaal niet op je eigen kruin kijken.
De benodigde afstand tot een probleem ontstaat indien de juiste vragen worden gesteld door een objectief buitenstaander. Daardoor verdwijnen vooroordelen en misverstanden. Waardoor onjuiste uitgangspunten vermeden worden, een goede analyse mogelijk wordt en een oplossing binnen bereik komt.


Disclaimer | Sitemap
 
ilat - it's lonely at the top